Úver - pôžička a vymáhacia spoločnosť

OTÁZKA

Úver - pôžička a vymáhacia spoločnosť

Dobrý deň, rada by som sa poradila, pretože sa mi stala nepríjemná vec. Po siedmich rokoch ma oslovila istá vymáhacia spoločnosť, ktorá bez akejkoľvek dohody sadla na moju výplatu a začala si vymáhať svoje financie. Existuje ešte niečo ako premlčaná doba? Okrem toho o revolvingovom úvere nemám žiadne vedomosti a nedisponujem žiadnymi zmluvami ani dohodami. V sučasnosti som si nechala poslať fotokópie týchto dokladov a po ich obdržaní sa rozhodnem, akým spôsobom budem postupovať. Mám však podozrenie, že došlo k zneužitiu mojich osobných údajov. Ako by som mala v takejto situácii postupovať? Môže si po takom čase vymáhacia spoločnosť uplatňovať úroky? Ďakujem vopred za radu.

ODPOVEĎ

Úver - pôžička a vymáhacia spoločnosť

Dobrý deň, pokiaľ ide o vymáhančiu spoločnosť a došlo k zneužitiu Vašich údajov na požičanie si peňazí pôžičkou, ihneď Vám odporúčam podať trestné oznámenie. Polícia to prešetrí.

Vymáhacia spoločnosť nemôže siahnuť na Váš účet, to môže urobiť iba exekútor. Exekučné konanie prebieha na základe toho, že prebehol súd. Ak neviete o žiadnom súde, potom si pozrite, čo je napísané na exekučnom príkaze.


Odpovedal: JUDr. Milan Ficek, advokát, Bratislava
www.ficek.sk


Chceli by ste zmluvu skontrolovať?

JUDr. Milan Ficek
JUDr. Milan Ficek
Advokát
Advokátska kancelária Ficek & Ficeková
Sídlo: Žilinská 14, 81105 Bratislava

Reklama