Exekúcia za pôžičky a iné

OTÁZKA

Exekúcia za pôžičky a iné

Dobrý večer. Žiadam Vás o radu. Som už zúfalá a neviem, na koho sa obrátiť. Ide o exekúcie z dopravného podniku a pôžičiek. Už niekoľko rokov mi chodia, stále ich platím a sú to neskutočné sumy. Som si istá, že nie je možné, aby ma toľkokrát chytil revízor. Keď som si vyžiadala papiere, aby som vedela, kedy som akože išla MHD, bola som šokovaná, pretože v tom čase som už mala niekoľko rokov vodičský preukaz. A tiež mám exekúcie za pôžičky, hoci som tam zaplatila, ešte od mňa žiadajú ďalšie platby. Ako mám teda postupovať, prosím Vás?

ODPOVEĎ

Exekúcia za pôžičky a iné

Dobrý deň, ak máte exekúcie, znamená to, že muselo prebehnúť súdne konanie. Všetky súdne konania si zistíte priamo na súde. Môže sa stať, že ich bude ešte viac. Takže odporúčam kontaktovať súd a zistiť celkový počet konaní a spisové značky v ktorých vystupujete ako dlžníčka. Ohľadom pôžičky, tak tam musí byť tiež súdne rozhodnutie. 

Ak nemáte vedomosť o žiadnom súdnom konaní ani ohľadom dopravného podniku a ani ohľadom pôžičky, odporúčame Vám určite obrátiť sa na súd. Môžete to urobiť aj cez advokáta, ktorý Vám to zistí za Vás. 

Ak ste si nepožičali pôžičku alebo ak Vás toľkokrát nechytil revizor, potom nie je dôvod na to, aby ste platili neexistujúce dlhy.


Odpovedal: JUDr. Milan Ficek, advokát, Bratislava
www.ficek.sk


Chceli by ste zmluvu skontrolovať?

JUDr. Milan Ficek
JUDr. Milan Ficek
Advokát
Advokátska kancelária Ficek & Ficeková
Sídlo: Žilinská 14, 81105 Bratislava

Reklama