Osobný krach kvôli vysokým dlhom

OTÁZKA

Osobný krach kvôli vysokým dlhom

Dobrý deň, ocitla som sa vo veľmi zlej finančnej situácii. V minulosti som žila na úkor nebankových spoločností a dlhy sa hromadili. Neviem sa z tejto zlej finančnej situácie dostať. Dokonca ani neviem, v akej výške sú všetky moje dlhy, ale odhadujem, že je to viac ako 20 tisíc eur. Mám dlhy aj voči Dohodnej pokladnici Banky (DPB), voči nebankovým spoločnostiam, voči spoločnosti T-mobile a voči zdravotnej poisťovni. Kamarátka mi poradila, že by som mala vyhlásiť osobný bankrot, ale neviem, ako na to, kde a aký je postup, atď. Prosím, potrebujem radu. Na právnika si nemôžem dovoliť. Moja životná situácia sa zmenila. Mám dieťa a uvedomila som si, že minulosť ma dobehla. Exekútori mi stále posiellajú výhrazné listy a ja už neviem, ako ďalej. Ďakujem.

ODPOVEĎ

Osobný krach kvôli vysokým dlhom

Dobrý deň, ak máte dlhy 20.000 eur, určite sa Vám oplatí osobný bankrot. Nie je to však také jednoduché, súdu musíte preukázať, že máte peniaze na to, aby ste aspon čiastocne uspokojili svojich veriteľov. 

Nezamestnanému osobný bankrot nepovolia.

Bez pomoci právnika to však bude veľmi ťažké, pretože musíte správne urobiť žiadosť, priložiť potrebné dokumenty k žiadosti. 

Ak však osobný bankrot nevyhlásite, dlhy sa Vám budú stále len navyšovať a o pár mesiacov to bude viac, ako by Vás stál advokát. Advokát Vám pomôže, hoci to bude niečo stáť ale v konečnom dôsledku ušetríte.


Odpovedal: JUDr. Milan Ficek, advokát, Bratislava
www.ficek.sk


Chceli by ste zmluvu skontrolovať?

JUDr. Milan Ficek
JUDr. Milan Ficek
Advokát
Advokátska kancelária Ficek & Ficeková
Sídlo: Žilinská 14, 81105 Bratislava

Reklama