Pomoc pri riešení exekúcie

OTÁZKA

Pomoc pri riešení exekúcie

Dobrý deň, chcel by som Vás poprosiť o pomoc pri riešení exekúcie. Podal som námietku voči nej, pretože som mal pocit, že je už uhradená. Túto námietku som podal 12. 12. 2014. Napriek tomu, že uplynulo veľa času, nič sa nevyriešilo. Pred mesiacom som navštívil exekútora, ktorý mi oznámil, že od súdu nedostali žiadne vyjadrenie. Dnes som preto navštívil súd a požiadal o opätovné vydanie rozhodnutia, aby som ho mohol osobne doručiť exekútorovi. Informačná kancelária na Okresnom súde v Kežmarku mi však oznámila, že v danej veci nebolo ešte rozhodnuté. Príčinou je možno to, že exekútor alebo zástupca oprávneného neodpovedal na tri výzvy Okresného súdu v Kežmarku. V medzičase som uhradil celú dlžnú sumu oprávnenému a informoval o tom aj exekútora. Ten mi však povedal, že nemôže ukončiť exekúciu, pretože ešte nedostali odpoveď zo súdu. Celá táto záležitosť sa ťahá už skoro rok a nikto mi nedokázal poradiť, čo mám robiť ďalej. Veľmi pekne Vás prosím o radu. Ďakujem. S pozdravom,

ODPOVEĎ

Pomoc pri riešení exekúcie

Dobrý deň, pokiaľ ste dlh uhradili a to v celosti aj s úrokmi a trovami exekúcie, potom je to dôvod na zastavenie exekúcie. v upovedomení o začatí exekúcie uvidíte presnú sumu, ktorú ste mali zaplatiť.

Následne môžete podať návrh na súd na zastavenie exekúcie. Pokiaľ je chyba na strane exekútora, potom môžete podať podnet na Slovenskú komoru exekútorov (www.ske.sk).


Odpovedal: JUDr. Milan Ficek, advokát, Bratislava
www.ficek.sk


Chceli by ste zmluvu skontrolovať?

JUDr. Milan Ficek
JUDr. Milan Ficek
Advokát
Advokátska kancelária Ficek & Ficeková
Sídlo: Žilinská 14, 81105 Bratislava

Reklama